onsdag 11 augusti 2010

Sougria i dag igen


En liten bit utanför Skiathos ligger en obebodd ö som heter Sougria.
Där finns en gammal olivfabrik.
Det går badbåtar till ön vid 10.00 på morgonen och hem vid 17.00 tiden.
På 60-talen ville Beatels köpa ön men så blev det inte.
När de sista badgästerna lämnar ön så blir det lugnt och det är endast ett fåtal männinskor kvar.
Då är det helt underbart  att sätta sig på tavernan, beställa in en kalamari och en grekisk sallad.
Lite vin och en Mythos till Stefan. Ett gäng äldre greker sitter vid bordet bakom oss. En äldre man som hör till sällskapet kommer fram och visar en hink med småfisk för oss. Storleken är kanske 7-10 centimeter. Jag säger på grekiska att jag inte gillar  sådana.
Han går fram till tavernan och ger kilen som jobbar där hela hinken. Efter 15 minuter så kommer killen ut med nyfriterad fisk till sällskapet.
Nästan alltid när man ser greker äta så tar de in en tallrik full med dessa fiskar, de är friterade och de pressar citron över dem.

En annan maträtt de ofta äter är uppkokta eller om de är stekta maskrosblad. Ja det låter inget vidare men sanningen är att det är förbaskat gott, även där pressas rikligt med citron över bladen


Bordsduken
På tavernan
Olivolja
När alla badbåtar åkt hem

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Tsougrias m, T va ;-) Puss på dig gullhöna ;-)

    SvaraRadera